Apie Mus


Marche de Provence - Provanso turgelio ( marche – pranc.. turgus) ir Pietų Prancūzijos nuotaika įkvėpta vieta Vilniaus senamiesčio širdyje, kuri nuo 2011 m. kilstelėjo miesto gastronominį lygį. Šios vietos stiprybė – maistas ir žaliuojantis kiemas, kuris šiltojo sezono metu yra itin patrauklus. Būnant čia galima atsiriboti nuo Pilies gatvės šurmulio ir įsijausti į prancūzišką nuotaiką: languotos ir kitaip raštuotos staltiesės, vijokliai, daug smulkių interjero detalių, raudonos gėlės ir tik dangus bei senamiesčio bokštai virš galvos.

Marche de Provence gurmaniški patiekalai čia pateikiami su gera nuotaika. Pavyzdžiui, desertas“ creme brule ala Marche“ yra patiekiamas kiaušinio lukšte ir kiaušinio dėkle, os raigės escargot „šliaužia“ per daržą. Restorano valgiaraštis turi bazinius patiekalus, tačiau dalis meniu keičiasi kasdien. Kuriant dienos naujienas labiausiai yra atsižvelgiama į sezoniškumą – virtuvėje naudojami savo brandos viršūnėje esantys produktai: jei grybų sezonas – grybai lėkštėse, jei šparagų ar moliūgų – jie tampa patiekalų karaliais, jei medžioklės sezonas –galima paskanauti žvėrenos patiekalų.

Marche de Provence virtuvės „labaratorijoje“ pavadintoje „LA Buffet“ pastoviai vyksta degustacinės vakarienės. Tai visas gastronominis spektaklis, kurio metu Arūnas Oželis kartu su šefu Linu Barysu patys gamina, pasakoja ir patiekia. Vakarienės metu atviroje virtuvėje jie pristato šešių patiekalų degustacinį meniu. Tiesa, valgomasis turi tik 22 vietas, tad yra būtina rezervuotis jas iš anksto (www.labuffet.lt)

 

Informacija:

Restorano savininkas Arūnas Oželis

Restorano šefas Linas Barysas

Virtuvės tipas -Viduržemio jūros virtuvė

Darbo valandos I-VII 12 – 24

Aptarnaujamos kortelės- Amex/Visa/MC

Adresas Pilies g. 27, Vilnius

Atidarymo metai 2011 m.

Vienu metu talpiname iki 150 žmonių

Banketinė salė yra (iki 40žm)

Terasa yra ( iki 70žm)

Pusryčiai- nėra

Dienos pietūs yra

Šunims viduje – nedraugiški, terasoje – galima